Het domein van breedband en omroep omhelst de volgende markten:

  • De ontbundeling:
    • van het koperen aansluitnet, waardoor elektronische-communicatiediensten kunnen worden aangeboden via het koperpaar dat zorgt voor de verbinding tussen de gebruiker en de lokale centrales van Proximus.
    • van het glasvezelaansluitnetwerk, waardoor elektronische-communicatiediensten kunnen worden aangeboden via de glasvezel die de gebruikers verbindt met de points of presence van Fiberklaar en Unifiber. 
  • Bitstreamtoegang, die het mogelijk maakt om elektronische-communicatiediensten aan te bieden vanaf een centraal toegangspunt, via het netwerk van Proximus of dat van de kabeloperatoren.
  • Televisieomroep, waardoor audiovisuele diensten (bijvoorbeeld televisiezenders) kunnen worden verdeeld via het netwerk van de kabeloperatoren.

Het regelgevingskader dat momenteel van kracht is voor deze markten is gedefinieerd in de marktanalyse van 29 juni 2018. In 2021 heeft het BIPT de herziening van die marktanalyse begonnen.

Voordien werd het kader voor de ontbundeling van het aansluitnet en bitstreamtoegang vastgelegd in de marktanalyse van 1 juli 2011 en daarvoor in de marktanalyse van 10 januari 2008.

Voor televisieomroep gold voordien een specifieke marktanalyse (die eveneens werd aangenomen op 1 juli 2011).
Elk van deze analyses is aangevuld met een reeks besluiten die de verplichtingen van de als met aanmerkelijke marktmacht geïdentificeerde operator(en) op de markt meer in detail vastleggen.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven