Wifinetwerk verstoord?

Soms werkt het wifinetwerk dat u thuis gebruikt niet naar behoren.

Wat kan daarvan de oorzaak zijn?

Bevindt de modem zich op een vrijgemaakte plaats? Het signaal circuleert beter wanneer de modem op een vrijgemaakte plaats staat... De muren en deuren zijn evenzeer obstakels tussen u en de modem die het wifisignaal uitzendt.

U kunt een signaalversterker aanschaffen bij uw operator of in een gespecialiseerde winkel... deze zal het signaalbereik uitbreiden... (maar kan de snelheid vertragen...) of een "homeplug CPL", een klein apparaat waarvan een deel op de modem wordt aangesloten en een deel in een stopcontact op de plaats waar men wifi wil ontvangen; in dat geval gaat het signaal via de stroomkabel.

Is het netwerk verzadigd? Indien er zich te veel wifinetwerken in de buurt bevinden, kan het ene het andere storen. In dat geval kunt u de gebruikte frequentie wijzigen (zie de gebruiksaanwijzing of uw operator) of de vaste aansluiting (kabel) gebruiken in plaats van wifi voor internettoegang.

Verstoort apparatuur het netwerk? Apparatuur of toestellen moeten het CE-label (elektromagnetische compatibiliteit) krijgen om in Europa te mogen gebruikt worden. Niet-erkende apparatuur of apparatuur gekocht in het buitenland kan toestellen storen die volgens de Europese normen werken. LED-lampen (bijvoorbeeld op slingers), bluetoothtoestellen, videocamera's, jammers, enz. kunnen ook storingen veroorzaken op het wifinetwerk.