logo 25 years

Bijna 25 jaar lang reguleert het BIPT de elektronische-communicatiemarkt en de postmarkt in België.

Het BIPT werd dan wel in 1991 bij wet opgericht in afwachting van de vrijmaking van de post- en telecommunicatiemarkten, maar het is pas in 1993 werkelijk actief geworden.

Sedertdien vervult het BIPT, een federale overheid, reglementaire en operationele opdrachten.

Naast de regulering van de voormelde markten beheert het BIPT, dat veelvuldige bevoegdheden heeft, ook het elektromagnetisch spectrum van radiofrequenties, is het de mediaregulator in Brussel-Hoofdstad en voert het diverse opdrachten van openbaar nut uit.

De regulering van deze sectoren door een onafhankelijke instantie zoals het BIPT speelt een cruciale rol voor een goed werkende economie.

De personeelsleden van het BIPT vervullen met trots hun verantwoordelijkheden jegens hun klanten: overheden, maatschappijen, verenigingen, particulieren, ...

Het BIPT dankt alle belanghebbende partijen voor de jaren van goede verstandhouding en samenwerking en belooft hen dat het zich, in alle transparantie, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid, zal blijven inzetten om de gereguleerde markten te laten floreren ten behoeve van iedereen.

Op 16 oktober 2018 heeft het BIPT een academische zitting georganiseerd met als titel “Competition and/or sector regulation after 2020”. Hieronder lees je de bijdragen van onze sprekers.


Introduction: Michel Van Bellinghen, BIPT Chairman


Johannes Gungl, BEREC Chairman and RTR CEO Telecommunications and Postal Services


William E. Kovacic, Global Competition Professor of Law and Policy, George Washington University


Agustín Reyna, BEUC Chief Competition Advisor


Hubert Gambs, Director, Modernisation of the Single Market, DG GROW European Commission


Yves-Alexandre de Montjoye: The art and science of safely sharing and using big data


Aftermovie

Quelques photos de l’événement.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven