Artikel 5 van de Europese Postrichtlijn stipuleert dat de universele dienstverlening dient te evolueren ‘[…] overeenkomstig de technische, economische en sociale ontwikkeling en de behoeften van de gebruikers’. Het BIPT publiceert daarom driejaarlijks een studie om de behoeften van postale gebruikers te monitoren en in kaart te brengen.

De consumentenpreferenties zijn enerzijds via een kwantitatieve studie en anderzijds via een complementaire kwalitatieve studie bevraagd. De combinatie van de twee onderzoeksmethoden laat toe om een meer diepgaande analyse te maken van de behoeften van de residentiële en professionele postale gebruikers.

Beide studies zijn van belang voor alle stakeholders. Enerzijds worden gebruikers op de hoogte gesteld van de huidige en toekomstige uitdagingen van de UPD. Anderzijds krijgen operatoren inzicht in de behoeften van de postale gebruikers, waardoor ze hier op kunnen inspelen. Tenslotte faciliteren de studies de wetgever om de aanbodzijde van de UPD zo nauw mogelijk te laten aansluiten aan de vraagzijde van de UPD.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven