In België zijn de bevoegdheden inzake elektronische communicatie (in ruime zin) verdeeld tussen de Federale Staat en de gemeenschappen. De gemeenschappen zijn bevoegd voor radio- en televisieomroep als “culturele aangelegenheden”. De Federale Staat is bevoegd voor de andere vormen van elektronische communicatie.

In het licht van de technologische convergentie die de elektronische-communicatiesector kenmerkt, werd op 17 november 2006 een samenwerkingsakkoord gesloten tussen de Federale Staat, de Vlaamse Gemeenschap, de Franse en de Duitstalige Gemeenschap om de samenwerking tussen deze verschillende instanties te regelen. In bepaalde omstandigheden kunnen besluiten worden genomen op het niveau van de Conferentie van Regulatoren voor de elektronische Communicatiesector (CRC), die het BIPT, de CSA, de VRM en de Medienrat verenigt.

De besluiten van de CRC zijn, geval per geval, van toepassing op het ganse nationale grondgebied of op het grondgebied van de Nederlandstalige, Franstalige of Duitstalige gewesten of op het tweetalig gebied Brussel-Hoofdstad. Tegen elk besluit van de CRC kan beroep worden ingesteld bij het Brusselse hof van beroep. Dat houdt in dat er in sommige gevallen verschillende beroepen kunnen ingediend worden tegen verschillende besluiten van de CRC die hetzelfde voorwerp hebben.

Newsletter

Als u e-mailwaarschuwingen wenst te krijgen, geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op.

Het BIPT verwerkt deze twee of drie persoonlijke gegevens (e-mailadres (eventueel uw naam en voornaam) en interesses) om u deze berichten te bezorgen; indien u zich op een dag uitschrijft, zullen uw gegevens niet langer verwerkt worden en zullen ze worden gewist. Meer weten over de cookies of over de bescherming van uw persoonsgegevens.

U zult uw inschrijving moeten bevestigen. U zult te allen tijde zich kunnen uitschrijven of uw profiel kunnen aanpassen via de link om uit te schrijven of door ons te contacteren via het adres webmaster@bipt.be.

Geef dan uw e-mailadres en uw interesse(s) op:

Naar boven